Když se chce, všechno jde

Všichni, kdo se svým podnikáním podílejí na svatebním a eventovém byznysu, to loni neměli lehké, nás nevyjímaje. Svateb jsme připravili polovinu oproti normálu, o jiných akcích ani nemluvě. Na začátku září jsme však dostali příležitost vytvořit květinovou výzdobu pro přehlídku Jiřího Kalfaře na Mercedes-Benz Prague Fashion Week a stálo to za to.

Nejen, že to byla nejrozsáhlejší květinová instalace, jakou jsme doteď dělali, ale taky byla kompletně celá vytvořená z místních květin. Největší podíl tvořily ty z naší produkce, část jiřin dodal Loukykvět a část květin pocházela ze zahrady Jiřího. Všechny květiny přijely rovnou ze sklizně v kyblících a aranžovali jsme do pletiva a skrytých nádob s vodou, takže jsme od A do Z pracovali v režimu zero waste.

Untitled 9 (1)

A zajímá vás, jak se tohle dělá organizačně? To vezmete celý tým GD, dva náklaďáky plné materiálu, během několika hodin to vytvoříte, pak si užijete 20 minut slávy a pak to za dalších 20 minut uklidíte, jako kdybyste tam nikdy nebyli.:D

Jsem šťastná, že jsme dostali příležitost ukázat nejen co zvládneme my, ale především, jakou sílu už má „hnutí“ lokálních pěstitelů květin a sustainable floristiky. Realizaci téhle zakázky považuju za zlom v ekologické floristice. Jasně se totiž ukázalo, že se už i u nás vyrovná, a podle mého v mnohém předčí, tu konvenční. 

Lokálních kytek už je tedy alespoň přes hlavní sezónu dost, tak teď už bych si jen přála, aby jich bylo stále více a více pěstováno v souladu s přírodou. A aby bylo čím dál tím víc klientů, pro které takové květiny budou jasnou první volbou.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru